KÖPVILLKOR

Dessa bestämmelser gäller vid försäljning till konsument för enskilt bruk, vid köp av varor på www.rum1.eu .

För att kunna göra ett köp i RUM1 webbshop måste du acceptera Köpvillkoren. Genom att acceptera Köpvillkoren förbinder du dig att följa Köpvillkoren i sin helhet samt godkänner att du tagit del av informationen om personuppgifter.

Kontaktuppgifter:

Rum1
Tjärnvägen 1  93161 Skellefteå
Telefon: 0910-211810 Organisationsnummer: 559015-4836
E-mail: info@rumett.com

1. ALLMÄNNA VILLKOR

1.1 ÅLDER

För att köpa en produkt i RUM1’s Webbutik måste du vara 18 år eller äldre och läst och godkänt innan köp våra Köpevillkor, öppet köp & retur, samt info

1.2 KÖP

Avtal om köp träffas i och med det att du mottar en orderbekräftelse via e-post efter att du lagt en order och slutfört betalning alternativt genomgått godkänd kreditprövning i nätbutikens kassa. Med leveransen bifogas ordersedel och köpevillkor i pappersform.

1.3 FELAKTIGA UPPGIFTER

Vi förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera eventuella felaktiga uppgifter angående pris och leveranstid.

1.4 TRYCKFEL

Vi reserverar oss för eventuella ”tryckfel” i produktinformation och kataloger och för att produktbilder inte alltid exakt återger produkternas verkliga utseende. Hur färgen i bilder återges kan bero på vilken typ av bildskärm du har och vilka inställningar den har.

1.5 FORCE MAJEURE

Vi förbehåller oss rätten att åberopa Force Majeure i sådana situationer där detta är tillämpbart.

 

2. PRISER

I priserna ingår moms med 25 procent. Vi förbehåller oss rätten att justera priser i förhållande till ändringar i valuta, skatt, avgifter eller liknande. Dessa prisjusteringar regleras omedelbart då vi anser det vara befogat. Vi reserverar oss även för eventuella felaktiga priser på grund av till exempel ”tryckfel”.

 

3. LEVERANS

3.1 HÄMTA VARORNA SJÄLV

Du kan alltid välja att själv hämta varorna i vår butik i Skellefteå.. Så fort dina varor finns klara för hämtning kontaktar vi dig via e-post, SMS eller telefon. Vid utlämningen krävs det att du kan uppvisa godkänd legitimation.

3.2 LEVERANSER

Vi väljer bland olika frakt leverantörer beroende av paketets vikt och storlek, vi anger alltid ert telefonnummer och epost-adress så att ni får aviseringar direkt från fraktbolaget eller servicepoint.

Större paket som soffor och sängar levereras av LGT eller deras partners till er tomtgräns. Beställaren ska finnas på plats vid leveransen och kunna uppvisa giltig ID-handling. Ska någon annan ta emot leveransen åt dig visar denne både sin egen och din ID-handling. Inbärning ingår inte. Till vissa platser som vissa små öar samt otillgängliga platser/postnummer inom Sverige kan vi ej erbjuda leverans av skrymmande gods typ sängar, soffor, bord Osv, i dom fallen då det inträffar förbehåller RUM1 sig rätten att makulera eran order. Ansvaret för varan övergår till kunden när varan har överlämnats.

 

Köparen är skyldig att vid mottagandet av varan undersöka om varan har synliga skador. Anmärkning om synlig skada ska göras omedelbart vid godsets mottagande och antecknas i transporthandlingen eller i annan handling. Anteckningen ska bestyrkas av chaufför eller avlämnare och handling eller anteckning i handdator om skada, ska fotas av dig som kund. Detta för att verifiera att skada har noterats.Dold skada ska anmälas till RUM1 snarast, dock senast tre (3) dagar efter mottagandet.

3.3 LEVERANSKOSTNAD

Vid köp över 1000:- ingår frakt, annars tar vi 79:- i fraktkostnad inom Sverige på alla beställningar.  En avgift på 395 kr tillkommer om inte kund kan ta emot leverans vid överenskommen tid. Vid retur av icke uthämtade  varor tar vi ut en returkostnad motsvarande vår speditörs returkostnad, dock minimum 395 kr.

4. LEVERANSTID

Leveranstiden anges på respektive produkts sida. Alla leveranstider är ungefärliga och avser tiden från det att vi mottagit och registrerat din order tills dess att försändelsen skickas från vårt lager.

Lagervaror är varor som vi normalt har i lager för omedelbar leverans. För en del varor kan den angivna leveranstiden ligga inom ett ganska stort intervall (t.ex. 4-12 veckor). Dessa  varor är beställningsvaror och ej lagervaror.

Vid köp av beställningsvaror meddelar vi dig leveransvecka så fort som vår beställning hos aktuell tillverkare bekräftats. Observera att detta i vissa fall kan ta upp till två veckor.

Om du beställer flera varor med olika lång leveranstid på en och samma gång, skickas alla varor i en och samma sändning när samtliga varor ankommit till vårt lager. Om du önskar delleverans – lämna ett meddelande när du lägger din order eller kontakta oss.

Om leveranstiden mot förmodan blir längre än vad som angivits i din orderbekräftelse eller produktsida så meddelar vi dig om detta snarast möjligt efter det att förseningen kommit oss tillkänna. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från alla ersättningskrav till kund gällande leveransförseningar.

.

5. BETALNING

5.1 BETALNINGSALTERNATIV

Vi erbjuder säkra betalningar via Klarna, de i sin tur erbjuder direktbetalning, avbetalning eller att du betalar när du mottagit varorna.

5.2 KONSUMENTENS AVBESTÄLLNINGSRÄTT

Intill dess att varan avlämnats har konsumenten rätt att avbeställa varan mot en ersättning om upp till 70% av produktens värde till säljaren. Företag har ingen avbeställningsrätt. Vid avbeställning debiterar säljaren köparen de kostnader som uppkommit i samband med beställningen.

 

6. ÅNGERRÄTT

Du har ångerrätt enligt distans- och hemförsäljningslagen (DHL). Du ska meddela Rum1 via mail att du ångrar dig inom 14 dagar. Ångerrätten är på 14 dagar gäller från dagen du tar emot varan och du ska inom denna tid anmäla att du ångrar ditt köp. Efter detta så ska varan skickas eller inlämnas i vår butik i Skellefteå inom 14 dagar från att du anmält att du vill ångra ditt köp. Du kan ångra dig utan att ha hämtat ut varan men du måste alltid meddela Rum1. Även om du inte har hämtat ut varan ska du betala returfrakten. Du har rätt att undersöka varan du har köpt. Varan ska vara i lika gott skick som när du fick den, det vill säga omonterad, oanvänd, oskadd samt i original emballage. Endast transparant tejp får användas vid förslutning och detta gäller samtliga produkter. Kund (Du) ombesörjer själv och har fullt ansvar att packa och skicka tillbaka varan och står för returfrakten. Om emballaget var skadat vid leverans ska du kontakta Rum1 med bilder på detta för att avgöra hur det ska skickas tillbaka. Skickar du tillbaka dina varor utan original emballage, och att dom är använda eller skadat skick så görs ett avdrag på 50-90% av varans värde beroende på skadans art.

Vid köp av en vara som är specialbeställd så gäller inte ångerrätten. Detta är produkter som tillverkas efter dina önskemål. Alla varor som räknas som en specialbeställning är märkta på produktsidan. Vid avbokning av specialbeställd vara tar Rum1 en avgift mellan 30-100% av varans värde.

För mer information om ångerrätt så rekommenderar vi Konsumentverket och deras ”Hallå konsument” hemsida (https://www.hallakonsument.se/konsumentratt-process/angerratt/). Där kan du även ladda ner och skriva ut deras ångerblankett (tryck här för att komma till blanketten) om du vill utöva din ångerrätt. Denna blankett är dock inget krav från Rum1 sida för att du ska kunna utnyttja din ångerrätt.

Returadress Rum1: Tjärnvägen 1, 93161 Skellefteå. Tel 0910-211810,

E-mail info@rumett.com

OBS! Använd en frakttjänst som erbjuder utkörning till vår returadress.

 Vi kommer inte att hämta ut försändelser som levereras till ombud. 

Observera att ångerrätt inte gäller för företagskunder eller vid köp i vår Fysiska butik.

Tygartiklar ingår i ångerrätten förutsatt att förpackningen är obruten. Bruten förpackning kan ej ersättas då detta räknas som hygienartiklar.Inom detta  räknas sängar,bäddmadrasser, lakan och dylika textilier

.

Återbetalning utförs normalt inom 3-5 arbetsdagar, dock senast inom 30 dagar, efter att vi mottagit och godkänt returen. Observera att eventuell faktura ska betalas även om du returnerar varan. Återbetalning av ordersumman görs efter godkänd retur.

 

7. BYTE AV VARA

Under förutsättning att varan är oanvänd, i hel originalförpackning och i oskadat skick har du rätt att byta din vara. Vid byte av vara står du själv för returkostnaden. Bytesrätt gäller inte om varan är specialtillverkad eller på annat sätt anpassad till just dig, till exempel en soffa i ett specifikt tyg och färg. Bytesrätten gäller heller inte specialbeställningar,. Kontakta oss alltid före en retur, önskar du byta din vara mot en annan blir detta ett nytt köp samt en retur.

 

8. REKLAMATION AV VARA

8.1 KONSUMENTKÖPLAGEN

Du har enligt konsumentköplagen alltid 3 års reklamationsrätt. Reklamation innebär att du inom rimlig tid från det att du upptäckt ett fel med varan meddelar oss om detta (2 månader). Vi kontrollerar alltid samtliga varor för eventuella fel, i så stor utsträckning som möjligt, innan vi levererar dem till dig. Om det mot förmodan ändå är något fel med din vara, var vänlig kontakta alltid vår reklamationsavdelning info@rumett.com , Observera att när du returnerar en produkt klistra ej etiketter eller frimärken direkt på originalemballaget. Packa din retur med ett ytteremballage kring produktens originalkartong. När vi mottagit ditt reklamationskrav kontaktar vi dig för avhjälpande av felet. RUM1 avgör själv om felet ska åtgärdas eller om du ska få en ny produkt

Köparen ska vara behjälpande och är ansvarig hålla varan tillgänglig vid utsatt dagtid för retur/Service för större varor, samt att ansvara för packa varan på ett betryggande sätt på samma sätt som när varan kom till kunden, om den ska skickas för service från kunden.

Reklamationsrätten gäller bara köp av produkt mellan ursprungliga första köpare av produkt och Rum1, reklamationsrätten gäller ej för varor som sålts vidare till andrahandsköpare, då det inträffar förfaller reklamationsrätten

8.2 TRANSPORTSKADOR

Viktigt: Var noga med att kontrollera varorna för eventuella skador när du tar emot leveransen. Köparen är skyldig att vid mottagandet av varan undersöka om varan har synliga skador. Anmärkning om synlig skada ska göras omedelbart vid godsets mottagande och antecknas i transporthandlingen eller i annan handling. Anteckningen ska bestyrkas av chaufför eller avlämnare och handling eller anteckning i handdator om skada, ska fotas av dig som kund. Detta för att verifiera att skada har noterats.Dold skada ska anmälas till RUM1 snarast, dock senast tre (3) dagar efter mottagandet

8.3 TVIST

Vid eventuell tvist som tas upp av Allmänna Reklamationsnämnden är vår policy att följa de rekommendationer som nämnden utfärdar. Du kan även använda EU-kommisionens formulär som du hittar här »

 

9. GARANTIER

Vi har ingen allmän garanti för de varor vi säljer. Vissa tillverkare erbjuder utökade garantier och i de fall detta är aktuellt finner du mer information i produktbeskrivningen.

 

10. PERSONUPPGIFTER & COOKIES

Vi tar ansvar för alla personuppgifter, till exempel namn, adress och e-post, som du lämnar till oss eller som vi får del av när du handlar hos oss. Alla sådana uppgifter används endast inom företagets datasystem och hanteras i enlighet med Svenska Personuppgiftslagen (PUL). Informationen kommer att användas i syfte att vi vid köp ska kunna fullgöra våra åtaganden mot dig och ge dig god service. Det kan handla om att leverera de varor du beställt, meddela orderstatus, eller att delge dig information om nyheter, kampanjer och erbjudanden.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats informeras om användning av cookies. När du besöker vår webbplats sparas så kallade ”cookies” på din dator. Dessa används bland annat för att hålla reda på vilka varor du lagt i varukorgen och om du inte har cookies aktiverat i din webbläsare kommer du inte kunna genomföra ett köp. Om du har inaktiverat cookies kommer du dock fortfarande kunna surfa runt på vår webbplats.

11. PRODUKTFAKTA OCH ANSVAR

  • Hos oss på Rum1 hittar du fina kvalitetsprodukter från ledande leverantörer. Vi tar dock inget ansvar för produkternas verkan eller funktion. Vi reserverar oss för eventuella skrivfel gällande tekniska fakta, informationstexter, prishöjningar hos leverantören samt av misstag felaktigt angivna priser samt för slutförsäljning.
  • Dessa Köpvillkor utesluter eller begränsar inte vårt ansvar där det skulle vara olagligt att begränsa eller utesluta sådant ansvar. Rum1 tillämpar gällande konsumentlagstiftning.
  • Rum1 ansvarar inte för indirekta förluster som uppstår till följd av den huvudsakliga förlusten eller skadan, till exempel utebliven vinst eller förlorade affärsmöjligheter, eller för underlåtelse att leverera produkterna eller uppfylla några av våra andra åtaganden enligt dessa Köpvillkor där denna underlåtelse beror på omständigheter som ligger utanför vår kontroll (force majeure).
  • Vår maximala ansvarsskyldighet gentemot dig för eventuella förluster eller skador som uppstår i samband med din beställning på Rum1 webbplats är begränsad till det totala beloppet för din beställning.